Izjave za javnost

18. Evropsko prvenstvo v igranju na diatonično harmoniko

Datume objave: 30.06.2022

26.6.2022 je v Italijanskem Attimisu (Udine) potekalo 18. Evropsko prvenstvo v igranju na diatonično harmoniko. Gre za eno izmed najprestižnejših tekmovanj na svetu na katerem so se v preteklosti kalili mnogi, danes uveljavljeni in uspešni harmonikarji. Med njimi tudi Klemen Rošer, ki je laskavi naziv absolutnega evropskega prvaka na tem tekmovanju dosegel leta 2005 in za tem ustvaril izredno uspešno glasbeno in mentorsko kariero ter postal poznan po vsem svetu kjer je prisotna diatonična harmonika. 

V preteklosti so učenci Klemna Rošerja na omenjenem tekmovanju že dosegli izjemne rezultate. Med njimi več prvih, drugih in tretjih mest in pa kar tri nazive absolutnih evropskih zmagovalcev v igranju na diatonično harmoniko. Za Glasbeno šolo Rošer pa je bilo uspešno tudi letos, saj se tekmovanja udeležila učenka Danaja Grebenc ter dosegla kar vse možne točke (100 od 100 možnih točk)

Strokovno žirijo je prepričala s skladbami Balajo (Jo Private, priredba Klemen Rošer), Latin (Klemen Rošer) in Sir Patrik’s polka (Patrick Hoetzl). Za svoje nastop je prejela plaketo za najbolj izvirno priredbo originalne skladbe (za skladbo Balajo), plaketo za prvo mesto v njeni starostni skupini ter pokal za naslov absolutne evropske prvakinje v igranju na diatonično harmoniko 2022. Danaja je v preteklosti že dosegala izjemne rezultate kot sta dva naziva mladinske svetovne prvakinje v igranju na diatonično harmoniko, absolutna zmaga na Zlati harmoniki Ljubečne ter na Mednarodnem tekmovanju Avsenik in še mnoge druge. Pred leti je izšel tudi njen glasbeni album z naslovom »Tango to go«, kmalu pa bo izšel naslednji z naslovom »Zvoki prvakinje«.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletnega mesta je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke