malckov-svet-glasbe

PROGRAM, S KATERIM PREDŠOLSKI OTROCI DODATNO RAZVIJAJO FINO MOTORIKO, SAMOZAVEST IN POVEČAJO SPOMINSKO KAPACITETO (ter že pred vstopom v šolo dosežejo dodaten napredek v razvoju) …

MALČKOV SVET GLASBE

(za otroke od 3. do 6. leta starosti) …

MALČKOV SVET GLASBE

(za otroke od 3. do 6. leta starosti) …

Izsek izjave glasbenice in doktorice psihologije, Katarine Habe …

V predšolskem obdobju je najpogosteje preučevan razvoj glasbenih sposobnosti in učinek glasbe na celostni razvoj. V tem obdobju lahko otroci že sami pojejo in igrajo na preproste instrumente (npr. ropotuljice, ksilofon …). Otrokova aktivna udeleženost v ustvarjanju glasbe pozitivno vpliva na njihov spomin, izboljšuje prostorsko-časovno sklepanje, besedne in prostorske sposobnosti, učinki pa so vidni tudi na čustveni inteligenci 

🥁 Unikaten glasbeni program za predšolske otroke 🥁

Iz Klemnove pisarne

22.04.2022 ob 7:32

Dragi starš.

V tempu življenja, kot ga v teh časih poznamo, tudi prvi razred osnovne šole zahteva neprimerljivo več kot je takrat, ko sva šolske klopi gulila ti in jaz. Zato je poglavitnega pomena, da našim predšolskim otrokom pomagamo, da v šolo vstopijo čimbolj fizično in mentalno razviti.

Pravočasno moramo začeti razmišljati na kakšen način jih bomo pripravili na tempo in zahtevnost osnovno-šolskega programa, da ga bodo lažje obvladovali, mu sledili ter tako radi hodili v šolo.

Pri vsem tem pa je pomembno, da jim pustimo mladost in jih ne obremenjujemo s prezahtevnimi aktivnostmi. Najbolje je, če se lahko pridružijo programu, ki izgleda kot ena sama zabava, po drugi strani pa jih s pomočjo enostavnih ter zabavnih glasbenih aktivnosti razvija na mnogih področjih.

Še preden ti povem več o tem, kako se lahko tvoj malček razvija ravno s pomočjo glasbe (in ti hkrati predstavim tudi naš unikaten tečaj “Malčkov svet glasbe”) pa je prav, da se ti na hitro predstavim.

Moje ime je Klemen Rošer …

Sem oče Lenarta (7 let) in Valentina (1 leto), lastnik zasebne glasbene šole ter učitelj preko 1000 otrok, ki sem jih učil v svoji 15 letni karieri mentorja. V vseh teh letih poučevanja sem preučil številne mednarodne raziskave o tem kako lahko otroci s pomočjo glasbenih aktivnosti napredujejo na številnih področjih v šoli ter v življenju nasploh in blagodejne učinke opazoval tudi na svojih učencih.

Iz tega razloga se mi je pričelo zdeti vedno bolj pomembno, da ustvarim tečaj, s katerim imajo tudi predšolski otroci možnost, da se vključujejo v enostavne glasbene aktivnosti na katerih se zabavajo, razvijajo svoje sposobnosti in (nezavedno) pridobivajo prednost, ki jim bo izjemno koristila v šolskih klopeh.

Poglej …

Zanimivo raziskavo o vplivu glasbe na otroke je naredila Avstralska vlada ter odkrila osupljive rezultate …

# Možgančke v višjo prestavo …

Študije kažejo, da lahko glasbene aktivnosti izboljšajo delovanje možganov pri otrocih. Glasbene dejavnosti stimulirajo možgane, kar vodi do izboljšane strukture možganov s tvorbo novih nevronskih povezav.

Slednje bo tvojemu otroku še kako koristilo pri dojemanju šolske snovi …

# Le komu ne pride prav »nabrit jezik«

Študija tudi kaže, da imajo otroci, ki izvajajo glasbene aktivnosti, izboljšan razvoj govora in se lažje naučijo brati. Glasbena aktivnost pomaga razviti levo stran možganov (povezano z jezikom in sklepanjem).

Tako bo tvoj otrok hitreje prišel do dobre izgovorjave in hitrejšega branja …

# Mogoče postane mali matematični genij

Glasba lahko pomaga pri razvoju matematičnih veščin. S poslušanjem glasbe se lahko vaš otrok nauči osnovnih ulomkov in prepoznavanja matematičnih vzorcev. Otroci, ki izvajajo glasbene aktivnosti imajo tudi izboljšano prostorsko inteligenco in sposobnost oblikovanja miselnih slik predmetov.

To so veščine, ki bodo tvojemu otroki v  šoli koristile pri naprednejši matematiki …

# Bistroumnež se bolje znajde v svetu …

Študije so pokazale, da imajo ljudje, ki so glasbeno usposobljeni, boljše sposobnosti delovnega spomina, kar jim pomaga, da si zapomnijo stvari tudi, ko so njihovi možgani zaposleni z drugimi zadevami.

Izvajanje glasbenih aktivnosti zahteva tudi veliko koncentracijo, pri čemer tvojega otroka trenira, da osredotoča svojo pozornost dalj časa …

# Spretnost? Mala malica …

Tako kot ukvarjanje s športom tudi igranje na glasbilo pomaga razviti otrokove motorične sposobnosti. Ustvarjanje glasbe vključuje več kot glas ali prste; uporabljaš tudi ušesa in oči ter velike in majhne mišice, vse hkrati.

To pomaga, da telo in um tvojega malčka delujeta usklajeno …

# Z disciplino do življenjskih ciljev

Učenje glasbila otroke uči delati za kratkoročne cilje, razvijati rutino in vzdrževati samodisciplino. Določanje rednega časa za vadbo razvija predanost in potrpežljivost, obvladovanje nove skladbe ali glasbene vaje pa vodi v občutek ponosa ter otroku pomaga, da se nauči vrednosti samodiscipline.

S tem se tvoj otrok nauči, da ga bodo kvalitete kot so potrpežljivost, fokus in vztrajnost pripeljale do vsakega zadanega cilja v življenju

 

 

Poleg vseh naštetih pozitivnih vplivov glasbe na otroke so ugotovili še, da glasbene aktivnosti izboljšajo socialne in čustvene sposobnosti otroka (kar mu bo pomagalo pri razumevanju sočloveka in lažjega komuniciranja z ljudmi v življenju) in lajšajo stres ter napetost (otrok se bo naučili uporabljati glasbo za sproščanje, kar mu bo prav prišlo vedno v življenju).

Ekola … 

Predvidevam, da si na tej točki dojel, da je to, da se tvoj otrok ukvarja z glasbo pametna in koristna dejavnost.

Sedaj pa si poglejva …

Kako izgleda tečaj “Malčkov svet glasbe” …

Tvojega predšolskega otroka vključimo v eno izmed naših skupinic (po 5 podobno starih otrok skupaj), ki imajo večkrat mesečno po eno 45 minutno glasbeno obarvano druženje, katerega vodi naš usposobljeni mentor.

 

Program zajema sledeče družabno-glasbene aktivnosti:

 • Učenje in prepevanje otroških pesmi ob spremljavi kitare, harmonike in klaviatur (tvoj otrok začuti čar skupnega prepevanja ter muziciranja, dodatno se mu razvije občutek za delo v skupini in doseganje ciljev z ekipo drugih otrok)
 
 • Izdelovanje »doma narejenih glasbil« (ropotulice, boben, palčke …) s katerimi se potem naučijo izvajati skupno glasbeno igro (kar tvojemu otroku razvija občutek ponosa in samostojnosti, saj ob vodenju mentorja samostojno izdela svoje glasbilo in se nauči nanj igrati).
 
 • Spoznavanje najenostavnejših notnih vrednosti (pričetek razvijanja tvojega otroka na področju uvodne glasbene pismenosti, ki jo na takšen način pozna že pred vstopom v osnovno šolo).
 
 • Učenje ter izvajanje enostavnih ritmičnih vzorcev (gre za odlično aktivnost, s katero tvoj otrok v zgodnji mladosti razvija občutek za ritem).
 
 • Spoznavanje uvodnih tonov, ki se jih naučimo zaigrati na klaviaturo (tvoj otrok naučene notne vrednosti in tone spoznava še na praktičen način ter se nauči kako so pozicionirani na klaviaturi. Gre za splošno glasbeno razgledanost, ki jo tako osvoji že v zgodnji mladosti).
 
 • Priprava programa za končni nastop pred starši (ob koncu šolskega leta z otroci na odru pripravimo 45 minutni nastop za starše. Videti jih na odru, samozavestne, vesele in polne uvodnega glasbenega znanja je nekaj neprecenljivega tako za nas mentorje, kot za starše).
“Program »Malčkov svet glasbe« je pripravljen tako, da ga otroci v prvi vrsti začutijo kot prijetno druženje na katerem se veliko prepeva, igra ter druži ob glasbilih. Istočasno pa dosežejo veliko znanja in izkušenj.”

Tečaj poteka od 1.10.2022 do 25.6.2023 po šolskem koledarju …

Redna cena 9 mesečnega tečaja “Malčkov svet glasbe” znaša 367,2 €.

Ampak naslednjim 16-tim prijavljenim otrokom podarjamo …

20% popusta! 

Če pohitiš te bo 9 mesečni tečaj za tvojega malčka stal le 293,76€ in poravnaš ga lahko v devetih mesečnih obrokih po 32,6 € na mesec.

Klikni na gumb spodaj in neobvezujoče oddaj svoje kontaktne podatke. Po prejemu le-teh te bomo v roku treh delovnih dni poklicali ter se o tečaju pogovorili in ti odgovorili na vsa tvoja vprašanja.

🥁 Unikaten glasbeni program za predšolske otroke 🥁

Se kmalu slišiva!

KLEMEN ROŠER

Klemen Rošer

Ustanovitelj »Malčkovega sveta glasbe«.

p.s.

V kolikor še nisi na kontaktnem obrazcu, bi te mogoče zanimalo še, kaj si o delu naše šole mislijo učenci in starši. S teboj delim nekaj javnih mnenj, ki so jih objavili o nas …

Izdelek brez naslova (12)
Izdelek brez naslova (13)
Izdelek brez naslova (11)
Izdelek brez naslova (10)
Izdelek brez naslova (9)
Izdelek brez naslova (8)
Izdelek brez naslova (7)

🥁 Unikaten glasbeni program za predšolske otroke 🥁

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletnega mesta je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke