fbpx
branko-borko

Branko Borko

učenec

“Neizmerno sem hvaležen, da mi omogočajo učenje na diatonični harmoniki. Iz lastnih izkušenj lahko potrdim, da je igranje harmonike prava terapija za zdravje. Mentor mi vedno prisluhne in lepo je, da delajo z vsemi generacijami ljudmi. Sam sem star preko 60 let in jih obiskujem že tretje leto.”

danijela-gruden

Danijela Gruden

harmonikarka

»Na posvet s Klemnom sem se prijavila čisto iz radovednosti, ker me je zanimalo mnenje nekoga, za katerega vem, da je marsikdo od njegovih učencev postal uspešen prvak na tekmovanjih harmonikarjev in, ker sem sama zelo samokritična in vem, da pri igranju še lahko še izboljšam. Dobila sem konkretne napotke, všeč mi je bil njegov pristop, ter celoten potek srečanja. Navdušena sem bila nad izjemno razlago, ki je zavzemala celoten opis mojega igranja. Hvaležna sem za novo izkušnjo in hkrati presenečena nad malenkostmi, ki polepšajo način igranja.«

Mnenja učencev -Tanita Brečko

Tanita Brečko

učenka

“S poučevanjem mentorja Klemna sem zelo zadovoljna. Poudarek je na natančnosti igranja, tehniki, ritmu, prstnemu redu in vse to je osnova dobrega učenja ter igranja.
Prilagodljivi so glede urnika, izbire skladb, glede na zmožnosti in interesov učencev, kar pa se kaže tudi v številu nagrad in uspehov celotnega Glasbenega centra Rošer, saj spadajo med vodilne v Sloveniji. Na učni uri je vedno dodana tudi velika mera potrpežljivosti, razumevanja in podpore! 🙂 Hvala!”

drago-darja-grebenc

Darja in Drago Grebenc

starša

» Z delom mentorja Klemna sva kot starša zelo zadovoljna. V prvi vrsti zato, ker je dober mentor, pedagog in prijatelj. Željam otrok zna prisluhniti, čeprav so včasih te že na meji njihovih zmožnosti (predvsem velja to za Danajo).Otrokom zna svetovati in jih potolažiti. Tudi v primeru padca motivacije ter volje do igranja s pravim pristopom najde rešitev in izhod iz krize. To se kaže tudi v večletnih uspehih učencev Glasbene šole Rošer. Veseli nas tudi, da se lahko z njim o vsaki nejasnosti odkrito pogovorimo in nam je vedno pripravljen prisluhniti in pomagati z raznimi nasveti, ki jih nemalokrat rabimo.«

dav

Nino Kous

učenec

»Zelo sem vesel, da sem se pred nekaj meseci prijavil na posvetovalni klic s Klemnom. Takoj mi je pokazal kaj vse sem počel narobe in kako je treba vaditi. Na jasen in razumljiv način mi je razložil kaj pomeni pravilno basiranje, mehovna tehnika, tempo, in kup drugih stvari, ki jih dober harmonikaš mora poznati. Po mojem mnenju je sodelovati s Klemnom tako, kot če bi pri nogometu imel možnost sodelovati z Messijem ali Ronaldom!«

gaja-mlakar

Gaja Mlakar

učenka

»Moj učitelj v Glasbeni šoli Rošer je zelo zabaven, prijazen, zaupljiv, ga ne bi zamenjala. Pri nas so ure tako zanimive, naučimo se, nato pa se še »hecamo« in smejimo. Osebno grem na vaje zelo rada. Najraje se udeležujem nastopov, najbolj všeč pa so mi nastopi z harmonikarskim orkestrom Glasbene šole Rošer. Vsi nas tako lepo pohvalijo in tako ploskajo, da kar ne moremo nehati igrati.«

helena-bezan

Helena Bežan

mama

»Z zasebno glasbeno šolo Rošer smo zelo zadovoljni. Sin Aljaž rad obiskuje učne lekcije in od njih veliko odnese. Mentor ga zna s svojim pristopom vedno motivirati. Navdušen je tudi nad nastopi katere glasbena šola redno organizira, najraje pa nastopa s harmonikarskim orkestrom glasbene šole Rošer. Če bi se še enkrat odločali, bi za našega otroka spet izbrali glasbeno šolo Rošer.«

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletnega mesta je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke

Glasbena pot s harmoniko

 • Pri 9. letih sem pričel obiskovati Glasbeno šolo Velenje pri profesorici Silvani Gorjanjc (klavirska harmonika) in učitelju Miletu Trampušu (diatonična harmonika).
 • Pri 12. letih me je pričel učiti gospod Franc Videmšek.
 • Pri 14. letih me je pričel učiti gospod Franci Falant.
 • Pri 15. letih sem dosegel zlato plaketo Zlate harmonike Ljubečne.
 • Pri 16. letih sem dosegel naziv Absolutnega evropskega prvaka v igranju na harmoniko in izdal mojo prvo samostojno zgoščenko z naslovom »Žgečkljiva harmonika«.
 • Pri 17. letih sem na svetovnem tekmovanju v igranju na diatonično harmoniko dosegel prvo nagrado.
 • Pri 18. letih sem izdal svojo drugo zgoščenko z naslovom »Polka prvaka«.
 • Pri 19. letih sem ustanovil lastno šolo harmonike v kateri sem začel kaliti prve mlade mojstre harmonike. Na svetovnem tekmovanju sem drugič dosegel prvo nagrado.
 • Pri 20. letih sem bil prvič povabljen v pomembnejši sestav strokovne žirije in sicer na Slovaško državno tekmovanje v igranju na diatonično harmoniko.
 • Pri 23. letih sem bil organizator prvega slovenskega državnega prvenstva v igranju na diatonično harmoniko.
 • Pri 24. letih sem izdal svojo tretjo zgoščenko z naslovom »Pot v neznano« (naslov je predstavljal začetek mojega ustvarjanja v drugih glasbenih zvrsteh – jazz, blues, latino …). Organiziral sem drugo državno prvenstvo v igranju na diatonično harmoniko.
 • Pri 25. letih sem izdal četrto glasbeno zgoščenko, s skupino Frikeros. Naslov zgoščenke je bil »Wrong button« (kar je hudomušno opisalo, da smo zlomili klišeje diatonične harmonike in jo vključili v glasbene zvrsti, ki takrat zanjo niso bile preveč značilne) .
 • Pri 27. letih sem izdal svojo peto glasbeno zgoščenko z naslovom »Alpska dežela«. Povabljen sem bil v mednarodni sestav strokovne žirije svetovnega tekmovanja v igranju na diatonično harmoniko. Povabilo sem sprejel. Pisati sem pričel lastno notografijo za namene učenja diatonične harmonike.
 • Pri 29. letih sem izdaj svojo šesto glasbeno zgoščenko z naslovom »Pozdrav na Južno Tirolsko«. Drugič sem sodeloval v mednarodnem sestavu članov strokovne žirije svetovnega tekmovanja v igranju na diatonično harmoniko. Izvoljen sem bil za predsednika Zveze diatonične harmonike Slovenije.
 • Pri 30. letih sem iz strani družine Slak preje ekskluzivne pravice za izdajanje učne literature z glasbo Lojzeta Slaka (zapis prijemov). Od takrat redno izdajamo učne zvezke »Lojze Slak«.
 • Pri 32. letih sem izdal knjigo ROŠER »Seminar za diatonično harmoniko 1« in sicer v Slovenskem in Nemškem jeziku. Pridobil sem pravice za izdajo učnega zvezka za diatonično harmoniko s skladbami Franca Šegovca (Štirje kovači) in izdal zvezek »Franc Šegovc – Večne melodije Štirih kovačev).