Harmonika Slovenka

Harmonika Slovenka

-Lepotica iz Slovenije –

Zgodba harmonike Slovenke sega v leto 2017, ko si je Klemen Rošer, absolutni evropski prvak v igranju na diatonično harmoniko, zaželel ustvariti lastno znamko diatonične harmonike. Želel si je, da je to izdelek, ki združuje vse njegove velike ljubezni. Glasbo, slovensko naravno, slovensko tradicijo in kakovost, ki bo zadovoljila slehernega mojstra ali ljubitelja. Vse skupaj je želel povedati z eno besedo – enim imenom.

Tako je nastala harmonika Slovenka.

Harmonika Slovenka - Dizajn

Dizajn, ki ga je Klemen predstavil ob začetku leta 2021 je za celotno harmoniko izdelal sam. Oblikoval je unikatno linijo grebena in zasnoval vse kovinske elemente. V grafiko je vključil elemente, ki so v slovenski naravi in tradiciji še kako prisotni.

Čebela in satje

harmonika_dizajn

Čebelji med je del slovenskega tradicionalnega zajtrka in čebelarstvo je v Sloveniji cenjena in zelo razširjena panoga. Glasbeni mojstri so neštete melodije s harmoniko posvetili prav čebelam. Pesem »Čebelar«, ki jo je napisal mojster Lojze Slak, prepevajo vse generacije ljudi.

Oljka

harmonika_dizajn

Oljke zelo dobro uspevajo na Slovenskem Primorskem in so eden od simbolov, ki predstavlja raznolikost, ki jo bogata slovenska narava ponuja. Posebej zanimivo je, da slovenijo kljub njeni majhnosti oblikujejo kar tri podnebja – celinsko, sredozemsko in gorsko.

Lipicanec

harmonika_dizajn

Lipicanec je eden izmed najlepših slovenskih ikon. Gre za snežno belega konja. Pasma lipicanca je bila osnovana leta 1580 na slovenskem krasu. Zaradi izjemno lepote, ki jo Lipicanec premore je enega v dar dobila celo Braitanska kraljica Elizabeta ll. Ime mu je bilo Favory Canissa XII.

Gorenjski nagelj

harmonika_dizajn

Je čudovita slovenska roža, ki velja za simbol Slovenstva. Neposredno je tudi povezan s slovensko glasbo, saj je pogost motiv v gorenjski narodni noši, ki so jo kot prvi v svetu predstavili Ansambel bratov Avsenik.

Triglav

harmonika_dizajn

Triglav ja najvišji slovenski vrh, ki meri 2864 metrov nadmorske višine. Pravijo, da nisi pravi Slovenec, vse dokler se ne povzpneš do vrha. Na vrhu Triglava te pričakuje znameniti Aljažev stolp, kateremu so se v melodiji in besedi prav tako pred leti posvetili Avseniki.

Kakovost

Izdelavo harmonike Slovenka smo zaupali izbranim strokovnjakom na trgu izdelovanja diatoničnih harmonik. Odlikuje jo ročno izdelano ohišje in montaža harmonike, vgradnja glasilk najboljših proizvajalcev (Cagnjoni, Antoneli, Binci in Titelbach), izredno odzivna mehanika in hitro vodljiv meh.

Vsako harmoniko Slovenka preizkusi Klemen Rošer, osebno.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiska strani.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletnega mesta je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke