»Kako postaviti cilje in redno vaditi harmoniko«

Za uspešno igranje harmonike je pomembno, da si postavljamo cilje in redno vadimo. Čeprav se lahko zdi težko ostati motiviran in discipliniran pri vadbi, lahko s pravimi tehnikami postavljanja ciljev in upravljanja časa postanemo bolj uspešni.

V tem članku si bomo ogledali nekaj koristnih nasvetov za postavljanje ciljev in redno vadbo harmonike …


Postavi si merljive cilje ...

Prvi korak k uspešnosti pri vadbi harmonike je, da si postaviš jasne, merljive cilje. Narobe je, da si zgolj rečeš, da želiš na harmoniki »postati boljši« ampak je potrebno želje točno definirati, da lahko kasneje preveriš, če si jih dosegel. 

Primerno je, da si recimo postaviš cilj, da boš v naslednjih 7-ih dneh do tekočega igranja zvadil 5 skladb. Čez 7 dni lahko tako jasno preveriš ali si cilj dosegel in zopet si lahko postaviš novega.

Načrtuj čas za vadbo ...

Čas je pomemben, ko gre za vadbo harmonike. Določi si, koliko želiš dnevno vaditi in točno opredeli v katerem delu dneva bo to.

Naprimer; Harmoniko bom vadil 40 minut na dan in to bom vedno storil takoj po tem, ko pridem iz službe / šole.

Narobe je, če si ZGOLJ ŽELIMO koliko bi bilo dobro, da bi vadili in si ne postavimo točno določenega termina v dnevu na katerega bomo vajo izvajali. Potem se vedno najde neka druga obveznost ali prigoda v dnevu, ki nas zamoti, kar naenkrat je dneva konec in harmonika še vedno počiva v kovčku.

Postavljanje točno določenega plana dolžine in časa vaje nam pomaga ostati discipliniran. Kasneje postane vaja na takšen način del dnevne rutine in napredek postaja izjemen.

Ustvari si primeren prostor za vajo ...

Poleg načrtovanja časa je pomembno tudi ustvariti primeren prostor za vadbo. Izberi prostor, ki je udoben, dobro osvetljen in miren. 

Poskrbi, da bo tvoja harmonika v tem prostoru vedno pripravljena za vajo, da se ne boš izgovarjal, da je nimaš pri sebi. S tem boš prav tako lažje vzpostavili rutino vaje harmonike.

Najdi motivacijo ...

Motivacija je ključna pri redni vadbi harmonike. Najdi motivacijo, ki ti bo pomagala ostati navdušen nad igranjem. 

Na primer … 

Poslušaj glasbo, ki te navdihuje in motivira, ali poišči prijatelja, s katerim bosta lahko skupaj vadila in si izmenjevala nasvete. Lahko si določiš tudi nagrado za dosego ciljev, na primer nakup nove harmonike ali obisk koncerta tvojega najljubšega harmonikaša oz. ansambla.

Ne obupaj ...

Vadba harmonike je dolgotrajen proces, zato je pomembno, da ne obupaš, ko naletiš na težave ali ko napredek ni takoj opazen. 

Bodi potrpežljiv in nadaljuj z vadbo. Če se ti zdi, da se ne premikaš naprej, razmisli o spremembi načina vadbe ali poišči pomoč pri izkušenem učitelju harmonike.

Zaključek ...

Vadba harmonike je lahko težavna, a s pravilno postavitvijo ciljev in načrtovanjem časa lahko postaneš bolj uspešen in motiviran. Sledenje svojemu napredku in iskanje motivacije sta ključnega pomena, prav tako pa je pomembno, da ne obupaš, ko naletiš na ovire.

Upoštevaj te nasvete in uživaj v igranju harmonike ter doseži svoje cilje!

Klemen Rošer

mednarodno uveljavljen mentor harmonike

P.S.

Vabim te, da stopiš v stik z mano, in izkoristiš brezplačno analizo tvojega igranja.

Klikni na gumb, preberi več o tej izjemni možnosti  in oddaj prijavo na brezplačen posvet.

Se bereva tam …

(Če gumb deluje je nekaj Klemnovih terminov za posvete še na razpolago)

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiska strani.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletnega mesta je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke