EDINSTVENA PRILOŽNOST ZA DIATONIČNE HARMONIKARJE, KI ŽELIJO DOSEČI NADPOVPREČEN NIVO IGRANJA IN POD VIDSTVOM KLEMNA ROŠERJA OBISKATI TEKMOVANJE HARMONIKARJEV …

” Ko sem opazil, da se odpira ROŠERJEV RAZRED PRVAKOV, sem vedel da te priložnosti
nikakor ne smem zamuditi …

” Ko sem opazil, da se odpira ROŠERJEV RAZRED PRVAKOV, sem vedel da te priložnosti nikakor ne smem zamuditi … “

Mentor svetovnih, evropskih ter državnih prvakov v igranju na diatonično harmoniko daje priložnost srečnim izbrancem, ki se želijo pridružiti njegovemu razredu prvakov …

tekmovanje-harmonikarjev

VIDEN IN SLIŠAN NA

NEKATERE LOVORIKE UČENCEV

Svetovno prvenstvo

2x mladinski svetovni prvak

Evropsko prvenstvo

4x absolutni evropski prvak

Državno prvenstvo

2x absolutni prvak

Nagrada Avsenik

3x absolutni zmagovalec

Nagrada Slak

2x absolutni zmagovalec

Zlata harmonika Ljubečne

4x absolutni zmagovalec

POZOR! Klemen bo v svoj razred prvakov sprejel še samo 9 harmonikarjev iz celotne Slovenije.

“Brez Klemna mi vseh teh nagrad ne bi uspelo doseči. Poleg izvrstnih napotkov glede igranja harmonike je zame izjemno pomembna tudi njegova psihološka podpora, ki mi jo daje pred nastopi na tekmovanjih.”

 

Danaja Grebenc

Večkratna mladinska svetovna prvakinja

“V svoji karieri sem dosegel naziv absolutnega evropskega prvaka ter svetovnega podprvaka v igranju na harmoniko. Velike zasluge za vse te moje dosežke ima ravno Klemen, saj me je skozi nasvete iz njegovih lastnih izkušenj vedo znal pripeljati do točnega in kakovostnega izvajanja na harmoniki.”

 

Marko Gostenčnik

“Pri Klemnu sem se učil igrati od svojega šestega leta starosti. Brez njegovega izvrstnega mentorstva mi nikoli ne bi uspelo postati najmlajši absolutni zmagovalec v zgodovini Zlate harmonike Ljubečne”. Pa še dobra prijatelja sva postala.

Blaž Jamnikar Pukl

Med mojim prejšnjim mentorjem in Klemnom je bila velika razlike. Prej sem se vsak teden naučil novo skladbo in vse sem znal igrati povprečno. Klemen pa je želel, da vsako naučeno skladbo dodelam do konca (ritem, pravilna melodika, interpretacija, dinamika, basiranje …) in ta način mentorstva me je pripeljal do absolutne zmage na mednarodnem tekmovanju Avsenik.”

Blaž Potočnik

” Klemnovo mentoriranje je POLNO NASVETOV, ki jih povleče iz obdobja, ko je do rešitev za napredek prihajal sam pri sebi … “

Iz Klemnove pisarne

Ravne na Koroškem

22.04.2022 ob 7:32

Hei!

Glede na to, da se nahajaš na tej strani si nekdo, ki igra na diatonično harmoniko in si želi izstopiti iz povprečja.

Iskrene čestitke 🙂

Moram povedati, da si že na tej točki naredil pomemben korak, saj če pogledava okoli sebe – roko na srce, glavnina diatoničnih harmonikarjev ne pokaže nič posebnega. Leta in leta igrajo na nekakšnem »neurejenem nivoju«. Ali ni stabilen ritem oziroma nimajo kontrole nad mehom, opaziva pa lahko tudi, da je nepravilno naučenih še veliko drugih osnov.

Jaz, Klemen, ti bom v temle pismu iskreno – brez zadržkov (čeprav vem, da se zna zaradi tega stresti vsa mentorska konkurenca na trgu) zaupal vse, kar moraš na tej točki vedeti, da spoznaš ali je Rošerjev razred prvakov ™️ nekaj kar je zate ali pač mogoče ne.

Od tega, kdo lahko vstopi v moj razred prvakov (in tudi kdo ne), do tega kakšen je moj način dela z učenci, ki obiskujejo tekmovanja ter katerih bonusov so deležni.

Razložim pa ti tudi zakaj je obiskovanje tekmovanj tako zelo pomembno.

Resnica je verjetno čisto drugje kot si misliš in zna biti, da ob koncu tega zapisa ostaneš odprtih ust.

Preden se konkretneje poglobiva, bom par besed posvetil samemu sebi. Vem, ni najbolj vljudno a rad bi, da začneva na samem začetku moje glasbene poti. Vse od mojega prvega tona na harmoniki do tega, da danes zasedam mesto v strokovni žiriji svetovnega prvenstva za diatonično harmoniko.

Seveda ni moj namen, da bi se ti hvalil (tukaj sem namreč z namenom, da pomagam tebi in ne zato, da dolgovezim o sebi) a le, če te popeljem po moji poti glasbenega razvoja boš lažje razumel zakaj je Rošerjev razred prvakov nekaj posebnega in zakaj je obiskovanje harmonikarskih tekmovanj poglavitnega pomena pri razvoju harmonikarja.

Začniva pri letu 1997, ko sem kot učenec prestopil vrata glasbene šole Velenje …

Čeprav sem o diatonični harmoniki sanjal nekje od svojega petega leta, sem sprva v glasbeni šoli eno leto igral na klavirsko harmoniko. Ne zato ker sem želel eksperimentirati pač pa zato, ker je bila v tistem obdobju diatonična harmonika še precej zapostavljen inštrument in učitelji so me prepričali, da sem prevelik talent za to »ljudsko glasbilo«

HA-HA, še sreča, da sem jim skupaj z ostalimi kolegi harmonikarji uspel v sledečih 15 letih dokazati kaj vse se z diatonično harmoniko da narediti 💪.

Po prvem letu s klavirsko harmoniko sem še vedno hrepenel po diatonični in prišli smo do trenutka ko praga glasbene šole nisem več želel prestopiti. Potem so me le spustili na oddelek diatonične, ki sem jo igral naslednje leto a zaradi dolgočasenja na učnih urah (učbenik, ki bi ga moral predelovati celo leto sem zaključil doma, v treh mesecih) sem ob koncu šolskega leta prekinil z obiskovanjem glasbene šole.

klemen-roser

Klemen ob njegovih začetkih z diatonično harmoniko (1998).

Sledila je slaba odločitev, ki jo tudi dandanes nehote naredi veliko harmonikarjev (ali njihovih staršev) …

Staršema sem za njuno podporo izjemno hvaležen. In vsekakor jima ne gre zameriti, da v tistem trenutku nista znala razsoditi pravilno (sama se namreč nikoli nista ukvarjala z glasbo). Moj talent sta zaupala gospodu, ki je bil takrat v naši vasi poznan kot “mentor harmonike”. Nihče se ni vprašal ali je primeren, da se lahko spoprime z mojim talentom ali ne, a bil je »pri roki«, sorazmerno poceni in za češnjico na tortici me je prihajal učiti kar domov.

Vse skupaj je izgledalo super, a zamočil je pri glavni stvari. Učil me je površno ter nepravilno.

Tako sem v prepričanju da je vse »ok« vadil naslednja tri leta. Izkupiček teh treh let je bil katastrofa. Znal sem malo in še tisto zelo površno ali celo narobe.

Žalostna realnost je, da se tudi danes veliko otrok in starejših harmonikarjev uči pri mentorjih, ki njihovega talenta ne znajo (ali ne želijo) izkoristiti. Pogosto učenem in staršem zatrdijo, da je obiskovanje tekmovanj popoln nesmisel in se tako rešijo odgovornega dela. Zato je Rošerjev razred prvakom na voljo vsem – tako tistim, ki se učijo v Glasbeni šoli Rošer kot ostalim, ki se poučujejo drugje, pa si želijo več.

Sledila je menjava mentorja in ” MOJ ZNAMENITI MET NA ZOBE “ v katerem sem v 11 mesecih nadoknadil nemogoče…

Prvo tekmovanje harmonikerjev ...

Po treh letih ko smo doma le opazili, da nekaj ni dobro, smo hvala bogu našli drugega mentorja. Spoznal me je kot dobrega talenta in takoj sva se odločila, da pričneva s pripravami tekmovalnega programa. Čez 11 mesecev sem prejel svojo prvo zlato plaketo na Zlati harmoniki Ljubečne.

Bi tako hitro napredoval brez da bi se odločil pripravljati na tekmovanje? Niti približno.

Samo zato, ker sem naslednja tri leta posvetil obiskovanju harmonikarskih tekmovanj, sem bil sposoben vsa zamujena leta površne vaje harmonike nadoknadili v izredno kratkem času. Če dobro pomislim, je bilo ravno to ključnega pomena.

Zato ti lahko danes Rošerjev razred prvakov priporočam z prepričanjem, da te bo razvil v bolj “zrelega harmonikarja”.

A le če poleg obiskovanja pouka upoštevaš še 3 poglavitna dejstva, ki ti jih predstavim malo kasneje.

Kaj točno se pri harmonikarju zgodi, ko se odloči za moj razred prvakov (in prične obiskovati harmonikarska tekmovanja) ...

Disciplina za vajo

Ko veš, da bom bdel nad tvojim napredkom in se pripravljaš na tekmovanje, kjer te bo ocenila strokovna žirija in bo tvoj nastop posnet ter objavljen, delaš na popolnoma novem nivoju. Tvoja disciplina postane »nabildana« in želja po dobrem nastopu te “porine” k vsakodnevni vaji harmonike.

Če malo pogledava v zgodovino diatonične harmonike lahko opaziva, da so se skoraj vsi harmonikarji, ki danes nekaj veljajo, kalili na harmonikarskih tekmovanjih (Brane Klavžar, Miro Klinc, Klemen Rošer, Miha Debevec, Toni Sotošek, Zoran Lupinc, Zoran Zorko in drugi …).

Samokritičnost in detajli

Verjetno me kot mentorja ne bi jemal enako resno, ko bi ti trobil o mehovni tehniki, smiselnem prstnem zaporedju, podajanju ritma, vzpostavljanju fraziranja melodije, ustvarjanju dinamike ter izvedbi primerne interpretacije skladbe, če bi vadil zgolj za igranje v domači dnevni sobi?

Seveda ne.

Te stvari pridejo do izraza takrat, ko veš, da jih boš predstavil pred publiko in strokovno žirijo. Ko pa jih enkrat usvojiš ter razumeš, pa ti ostanejo za celo življenje. Na takšen način izrazito dvigneš nivo igranja harmonike (ki ga po vsej verjetnosti drugače nikoli ne bi).

Izkušnje javnega nastopanja

Izkušnje iz javnega nastopanja v življenju veliko štejejo, a do njih nikakor ni enostavno priti. In ravno Rošerjev razred prvakov je priložnost, da te preko harmonike spravimo na velike odre. Roko na srce – prvi nastop res mogoče ni tako preprost a s časoma te bomo skalili v pravega mojstra (ali mojstrico) javnega nastopanja s harmoniko.

S psihološko podporo sem svoje učence pospremil na največje odre (kar dokazuje preko 500 doseženih nagrad, tudi nazivi državnih, evropskih in svetovnih prvakov) in z veseljem bom pomagal tudi tebi.

In tisto kar pri vsem skupaj šteje največ je, da ti bodo izkušnje iz javnih nastopov prišle še kako prav na številnih drugih področjih v življenju.

 

Sedaj ti je verjetno že jasno kaj je dejanski cilj Rošerjevega razreda prvakov?

Na prvo žogo bi res marsikdo rekel da je to nabiranje lovorik, a v resnici to ni najpomembneje.

Naši najbolj pomembni cilji so sledeči:

   

Da si del vrhunskega mentorstva.

   

Da spoznaš vsa potrebna področja za kakovostno igranje diatonične harmonike.

 

Da se povežeš z ekipo ostalih učencev mojega razreda prvakov, ki se med seboj podpira, vzpodbuja ter se srečuje na tekmovanjih. To bo tvoj krog ljudi s katerim boste delili enako strast – strast do harmonike.

 

Da rasteš in se razvijaš v kakovostnega harmonikarja (ali harmonikarko) ter bolj izkušeno osebo in imaš tako veliko večjo možnost, da nekoč postaneš uveljavljen in uspešen harmonikar oziroma harmonikarka.

Vsekakor pa se bomo tudi razveselili vseh lovorik, ki posledično (če delava predano ter resno) pridejo kar same od sebe. Tako, kot se je to na primer zgodilo pri Blažu.

Čas je, da izveš kaj več o programu …

Kaj točno ti pripada kot učencu Rošerjevega razreda prvakov …

4 x 45 minutna individualna učna ura mesečno (možnost dodatnih ur po potrebi).

Vključena uvodna analiza igranja, priprava tekmovalnega programa, vodenje pri prijavah na tekmovanja, moja osebna prisotnost na lokacijah tekmovanj ter ostala celostna podpora za kakovostno pripravo in izvedbo tekmovalnega nastopa.

Bonus! Brezplačen dostop do spletne šole Rošer, kjer te čaka …

Preko 200  učnih videov za učenje skladb, VIP Rošerjevi seminarji, pol-playbacki s katerimi lahko vadiš v spremljavi baritona in kitare (virtualen ansambel) in še več koristnih vsebin …

Kakšna pa je cena?

Najprej sem pomislil nekako takole …

Če uspem nekoga v kratkem času preleviti v boljšega harmonikarja ter z njim preživeti izredno produktivnih 180 minut na mesec, poleg tega ga spremljam na tekmovanjih, mu nudim psihološko podporo ter posebej zanj sestavljam tekmovalne programe (in mu v ceno celo dodam poln dostop do moje spletne šole Rošer), potem bi bila glede na moj vložen čas IN ZNANJE, mesečna cena v višini 150 € popolnoma upravičena.

A s takšno ceno si marsikateri talent mojega razreda prvakov ne bi mogel privoščiti

S tem pa bi morda manjkal ravno nekdo, ki je pripravljen trdo delati in bi priložnost, da postane moj učenec močno cenil.

Zato mesečna cena za učence Rošerjevega razreda prvakov ni 120 €, kot bi sicer morala biti, ampak smo jo znižali na 94 € mesečno (49% ceneje).

OPOMBA za učence, ki se že učijo v Glasbeni šoli Rošer ali v partnerskih šolah, ki poučujejo po učni metodi Rošer.

V kolikor Klemen Rošer (osebno) ni vaš mentor in se želite pridružiti Rošerjevemu razredu prvakov, potem se prijavite na gumbu zgoraj in našli bomo način, da vaš mentor in Klemen sodelujta pri pripravi učenca na tekmovalne nastope.

Preden izveš ali si sploh primeren kandidat za Rošerjev razred prvakov s  teboj delim nekaj dragocenih spominov iz mojega foto albuma …

 

Marko Gostenčnik in Klemen Rošer po drugem mestu na Oberkrain svetovnem prvenstvu harmonikarjev.

Janez Kumer s številnimi nagradami iz tekmovnj.

Martin Golič in Klemen Rošer po prejemu zlate plakete Zlate harmonike Ljubečne.

Zala Praper Šipek in Klemen Rošer po osvojitvi prvega mesta (v starostni skupini) na svetovnem pokalu harmonikarjev (Kanada).

Kar pet usvojenih glavnih nagrad Klemnovih učencev na evropskem tekmovanju harmonikarjev (Attimis).

Danaja Grebenc in Klemen Rošer po drugič osvojenem nazivu mladinske svetovne prvakinje.

Kaja Završnik in Klemen Rošer po zmagi v starostni skupini na mednarodnem tekmovanju Alpe adria (Avstrija).

Klemen Rošer in Tina Kalajžič po osvojenem nazivu absolutne evropske prvakinje.

Anej Založnik – prejemnik srebrnega priznanja na državnem tekmovanju in zlatega priznanja na nagradi Avsenik.

Osvojenih kar 5 glavnih nagrad na mednarodnem tekmovanju Alpe adria (Avstrija).

Tjaž Polanšek z zlatim priznanjem iz Slakovega tekmovanja.

Blaž Jamnikar Pukl in Klemen Rošer po absolutni zmagi na Zlati harmoniki Ljubečne.

Marko Gostenčnik, Tina Kalajžič, Klemen Rošer in Danaja grebenc po doseženih dveh tretjih in enem prvem mestu na svetovnem prvenstvu v igranju harmonike.

Nagrada naj mentorju Klemnu Rošerju iz strani tradicije AVSENIK, ko je na eno izmed Avsenikovih tekmovanj pripravil kar 19 učencev.

Andraž Osetič na odru državnega prvenstva kjer je dosegel zlato priznanje.

Martin Golič na odru Ljubečne kjer je dosegel naziv absolutnega zmagovalca Zlate harmonike Ljubečne.

Kakšne pa bodo tvoje dolžnosti, v kolikor postaneš učenec Rošerjevega razreda prvakov?

Čas je, da si nalijeva čistega vina. 

Jaz, Klemen, lahko z mojo ekipo mentorjev zate storim vse kar je možno. Od tega, da ti sestavimo urnik vaje, da pripravimo tekmovalni program, ki ga boš igral na tekmovanjih, do tega, da bdimo nad tvojim napredkom in s teboj delimo vse nasvete za napredek.

Ampak …

V kolikor svojega dela ne opraviš tudi ti, je nemogoče, da pride do dobrih rezultatov. Zato se moraš zavedati, da je  napredek odvisen tudi od tvoje discipline ter resnosti. 

Preden se prijaviš v Rošerjev razred prvakov ™️ moraš pritrdilno odgovoriti na sledeča vprašanja.

Ali čutiš do harmonike dovolj veliko strast, da jo lahko vadiš približno eno uro na dan?

V kolikor je tvoj cilj, da potuješ od piknika do piknika ter s harmoniko zabavaš zbrane družbe, potem lahko nivo igranja, ki ga za ta namen potrebuješ dosežeš z mnogo manj vaje ter natančnosti.

V kolikor pa razmišljaš, da se pridružiš mojemu razredu prvakov pa moraš razumeti, da gre za nek večji cilj zaradi katerega bo potrebne več dnevne vaje.

 

Si nekdo, ki zna vztrajati, da nekaj doseže ne glede na to, če deluje zadeva na prvi pogled še tako zahtevna?

Potrebno je razumeti, da te bomo učili igrati težavnostno zahtevnejše skladbe. Zato se zna zgoditi, da bo (sploh na začetku) potrebne kar veliko vztrajnosti, da ta višji nivo dosežeš.

Mi lahko popolnoma zaupaš?

Med učenjem te bom opozarjal na določene zadeve, ki se ti bodo na prvo žogo zdele nepomembne. Verjemi mi, da bodo na dolgo rok dodale piko na i tvojemu igranju in ne glede na to ali se ti bo vsaka stvar iz učne ure zdela smiselna ali ne je pomembno, da mi popolnoma zaupaš in upoštevaš vsak moj nasvet. 

 

V kolikor so tvoji odgovori na zgornja vprašanja trikrat DA, imaš tudi moj DA in z veseljem te vabim, da se prijaviš v Rošerjev razred prvakov.

Tvoja naloga je, da klikneš na rdeč gumb spodaj, ki te bo preusmeril na prijavni obrazec.

Tam odgovoriš na nekaj vprašanj, ki jih bom prejel na moj mail naslov.

Kmalu za tem te pokličem, da se dogovoriva za prvo (brezplačno) srečanje, na katerem bova ugotovila kako igraš, kakšne so tvoje ambicije s harmoniko in, ali je Rošerjev razred prvakov pravo mesto zate. 

Klemen Rošer

P.S. Če si še vedno tukaj, in ne na prijavnem obrazcu, potem bi ti rad predstavil še odgovore na najbolj pogosta vprašanja, ki mi jih ljudje postavljajo glede mojega razreda prvakov. Mogoče se tako otreseš še zadnjega dvoma in bolj pogumno oddaš prijavo …

Poslušaj svoje srce (pa naj se sliši še tako klišejsko).

Če ga pred dvajsetimi leti nebi poslušal jaz, me danes ti niti bi poznal.

Čeprav nisem veljal za največjega talenta na vasi in res nisem igral zelo dobro, sem čutil, da želim harmoniko nekoč – po domače rečeno – razturati. Vesel sem, da sem takrat našel pravega mentorja, ki mi je lahko pri tem pomagal.

Enako želim jaz pomagati tebi. Ne glede na to kako igraš danes (če misliš, da še ne preveč dobro, ti ne rabi biti nerodno) se prijavi in v kolikor v tebi najdem potencial (lahko je to talent ali pa velika želja do igranja) te bom v svoj razred prvakov z veseljem sprejel.

Torej, če ti ob misli, da stojiš na odru in igraš vrhunsko, zapoje srce (ne glede na to kako igraš danes), potem prijavo enostavno moraš oddati.

Ne dovoli, da te prehitijo ostali in se tako moj razred prehitro zapolni.

Na voljo je še samo …

9 prostih mest.

V koliko sem tvoj mentor jaz osebno, ti v ceni mesečne šolnine pripadajo štiri 30 minutne lekcije z mano. V kolikor je tvoj mentor nekdo izmed ostalih certificiranih mentorjev za poučevanje po učni metodi Rošer pa bomo morali dodati vsaj eno učno uro mesečno z mano osebno (lahko jo izvedeva v moji učilnici na Ravnah na Koroškem ali pa na daljavo preko on-line povezave), ki jo bo potrebno doplačati po ceni 15,5 € za 30 minut.

Ker je napredek posameznika odvisen od talenta (niti dve osebi na zemlji nimata enakega) je možno, da bi potreboval kakšno dodatno učno uro ali daljše lekcije. V tem primeru se bomo pogovorili in mesečni strošek učenja se v tem primeru res lahko rahlo dvigne.

V kolikor to ne bo potrebno ti tega res ne bomo predlagali (imamo namreč resnično veliko učencev in temu posledično precej polne urnike).

Poleg stroška mesečne šolnine za učenje pri nas pa je tvoj strošek plačilo prijavnin na tekmovanja, ki jih obiščeš. Prijavnina po navadi znaša med 30 in 50 € na tekmovanje.

V primeru, da se bova v enem koledarskem letu pripravljala na tri tekmovanja je ta znesek torej približno 150 € letno.

Pouk poteka na več lokacijah po Sloveniji (Ljubljana, Maribor, Črna na Koroškem, Ravne na Koroškem, Mislinja, Celje, Dramlje, Ruše, Benedkt, Zg. Kungota, Apače pri G. Radgoni …).

Z določenimi učenci (ki so od vseh učnih lokacij preveč oddaljeni) pa delamo tudi v kombinaciji s poukom na daljavo (3 vaje mesečno na daljavo, ena v živo na najbližji lokaciji – oziroma po dogovoru).

Učence iz razreda prvakov pripravljam skupaj z našimi certificiranimi mentorji, pri vsakem posameznem učencu pa sem direktno vpet v njegov učni proces tudi jaz – Klemen – osebno.

Po poglejva nakaj primerov …

Kaja Završnik
Absolutna zmagovalka nagrade Slak

Danaja Grebenc
Mladinska svetovna prvakinja

Blaž Potočnik
Absolutni zmagovalec tekmovanja Avsenik

Andraž Osetič
Večkratni prejemnik zlatih plaket ZDHS in Avsenikovega tekmovanja

Aljaž Sedovnik
5x prejemnik zlate plakete Avsenik

Nekaj odzivov medijev po doseženih nagradah

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiska strani.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletnega mesta je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke